Karhukortteli
Karhukortteli

Karhukortteli

Sijanti
Pori
Tilaaja
MVR-Yhtymä Oy
Toimeksianto

Uudisrakennusten toteutussuunnittelu, Karhukorttelin Satamaitoalueen kaavoituskonsultaatio

Laajuus

As Oy Porin Karhu 5262 brm²
As Oy Porin Kontio 5253 brm²
As Oy Porin Otso 5008 brm²
As Oy Porin Mesikämmen 4939 brm²
As Oy Porin Karhunpesä 6198 brm²
As Oy Porin Kultaherra 3460 brm²

Suunnittelu
2015-
Status

Valmistunut: Karhu, Kontio, Otso, Mesikämmen, Karhunpesä
Rakenteilla: Kultaherra
Suunnitteilla: Meijerinhovi

Karhukortteli toteuttaa alkuperäistä tavoitettaan luoda kokonaan uusi kaupunginosa, jonka toiminnallinen pääpaino on laadukkaassa asumisessa. Uusi, vaiheittain toteutettava korttelikokonaisuus avaa mahdollisuuden asettua asumaan arvopaikalle Kokemäenjoen läheisyyteen, Kirjurinluotoa vastapäätä mutta silti keskustan palvelu- ja kulttuuritarjonnan äärelle.

Alueen rakennukset muodostavat selkeästi tunnistettavan kaupunkikuvallisen kokonaisuuden, jonka identiteetti syntyy kestävistä ja luontevista materiaalivalinnoista, asumismukavuutta lisäävistä suunnitteluratkaisuista sekä tunnistettavasta ja ajattomasta nykyarkkitehtuurin muodonannosta.
Asumista palvelevat ja ainutlaatuisen ympäristön kokemista edesauttavat arvosijainnin lisäksi oikein sijoitetut ja suunnatut huoneistovariaatiot. Mitoitukselliset ja tekniset yksityiskohdat, materiaalivalinnat sekä logistiikan turvallinen toimivuus kadulta kotiin on osa viihtyisää ja lisäarvoa tuottavaa asumiskokemusta.

Korttelikokonaisuuden sijoittuminen kantakaupungin reunalle, urbaanin julkitilan rajapintaan, perustelee kivijalkatoimintojen huolellista huomioonottamista arkkitehtuurin sisällöllisessä muodonannossa. Syntyvät julkitilat ovat luonteva osa asuinkorttelin arkea.

Ota yhteyttä

Schauman Arkkitehdit luo tyylikkään ja tunnistettavan jäljen.
Olemme kumppani, joka kulkee asiakkaan rinnalla projektin elinkaaren alusta loppuun.

Ota yhteyttä