Majakkasairaala
Majakkasairaala

Majakkasairaala

Sijanti
Turku, Kupittaa
Tilaaja
Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiiri
Toimeksianto

Uudisrakennus

Laajuus

55 000 brm2

Suunnittelu
2016-2021
Status

Valmistunut

Yhteistyökumppanit
Arkkitehtiryhmä Reino Koivula Oy
Valokuvat
Wellu Hämäläinen

Majakkasairaala (T3) on Turun yliopistollisen keskussairaalan yhteyteen rakennettu uusi sairaala, johon sijoittuvat lasten ja nuorten sairauksien, naistentautien, synnytysten, korva-, nenä- ja kurkkusairauksien ja suu- ja leukasairauksien hoito sekä kuvantaminen. Majakkasairaala palvelee yli 100 000 asiakasta vuodessa ja henkilökuntaa siellä työskentelee noin 1200.
Kahdeksan kerroksisen uudisrakennuksen tekee ainutlaatuiseksi sen sijainti Helsingin valtatien ja junaradan päällä.
Suunnittelun yhtenä keskeisenä lähtökohtana on ollut parantaa erikoisalojen välistä yhteistyötä ja tehostaa sairaalan toimintaa. Jatkossa Majakkasairaala yhdistää Turun yliopistollisen keskussairaalan (T1-3) yhdeksi kokonaisuudeksi. Tämä helpottaa yksiköiden välistä yhteistoimintaa mahdollistaen potilaalle turvallisemman ja korkeatasoisemman hoidon. Samalla on myös potilaan kannalta sujuvampaa ja selkeämpää, kun toisiinsa liittyvät palvelut tuotetaan yhdessä paikassa.
Majakkasairaalassa tavoitteena on, että perheet saavat olla yhdessä koko sairaalahoidon ajan. Tämä on huomioitu esimerkiksi vastasyntyneiden teho-osaston huoneiden suunnittelussa; Keskosvauvan tarpeiden lisäksi niissä on mahdollisuus äidin hoitoon ja toipumiseen synnytyksen jälkeen.
Erityishuomiota suunnittelussa on kiinnitetty siihen, miten asiakas kokee sairaalan tilat. Jokaisella kerroksella on oma värinsä ja osastoilla omat eläinteemansa. Sairaalan visuaalinen ilme perustuu saariston luontoon ja tarinaan majakkasaaresta.
Julkisivun vaalea, perforoitu alumiinilevy on kukkakuvioinen ja värikkäät elementit kuvaavat kesäisiä rantapyyhkeitä. Katolla sijaitsevaa ilmanvaihtokonehuonetta ympäröivät lasilankut ja valaistuna se tervehtii ohikulkijoitaan majakan lailla.

Ota yhteyttä

Schauman Arkkitehdit luo tyylikkään ja tunnistettavan jäljen.
Olemme kumppani, joka kulkee asiakkaan rinnalla projektin elinkaaren alusta loppuun.

Ota yhteyttä