Ravintola Bassi Turku
Ravintola Bassi Turku

Ravintola Bassi Turku

Sijanti
Turku, keskusta
Tilaaja
Svenska Gården
Toimeksianto

Peruskorjaus, laajennus ja sisustussuunnittelu sisältäen kiinteät rakennusosat, pintamateriaalit, kiintokalusteet sekä mittatilaustyönä irtokalusteita ja valaisimia.

Laajuus

595 m2 , asiakaspaikkoja 210 kpl

Suunnittelu
2016-2018
Status

Valmistunut

Valokuvat
Wellu Hämäläinen

Suunnittelun tavoitteena oli palauttaa lähes 200-vuotiaan rakennuksen arvokkuus sen aikakautta kunnioittaen ja tämän päivän vaatimukset huomioiden. Remontin yhteydessä tehdyssä väri- ja materiaalitutkimuksessa löydettyjä värejä sekä sapluunakuvioita on hyödynnetty sisätilojen pinnoissa. Kontrastia uuden ja vanhan välillä on haluttu korostaa, tämä näkyy mm. siirryttäessä 2. kerroksessa laajennusosan puolelle, jossa sijaitsevat ravintolan wc-tilat.

Sekä toisessa kerroksessa että ullakolla haluttiin säilyttää tiloille luontaisesti kuuluva tunnelma ja niistä muodostuikin kaksi aivan erilaista kokonaisuutta. Ullakko tummine rouheine pintoineen ja upeine, vanhoine yksityiskohtineen yllättää toisen kerroksen ravintolan valoisan, raikkaan ja koristeellisen tunnelman vastakohtana. Irtokalustevalinnoissa korostetiin ravintolan konseptia, joka on skandinaavisen nuorekas sekä bistromainen fun-dining kalaravintola.

Suunnittelun tavoitteena oli palauttaa lähes 200-vuotiaan rakennuksen arvokkuus sen aikakautta kunnioittaen ja tämän päivän vaatimukset huomioiden. Remontin yhteydessä tehdyssä väri- ja materiaalitutkimuksessa löydettyjä värejä sekä sapluunakuvioita on hyödynnetty sisätilojen pinnoissa. Kontrastia uuden ja vanhan välillä on haluttu korostaa, tämä näkyy mm. siirryttäessä 2. kerroksessa laajennusosan puolelle, jossa sijaitsevat ravintolan wc-tilat.

Sekä toisessa kerroksessa että ullakolla haluttiin säilyttää tiloille luontaisesti kuuluva tunnelma ja niistä muodostuikin kaksi aivan erilaista kokonaisuutta. Ullakko tummine rouheine pintoineen ja upeine, vanhoine yksityiskohtineen yllättää toisen kerroksen ravintolan valoisan, raikkaan ja koristeellisen tunnelman vastakohtana. Irtokalustevalinnoissa korostetiin ravintolan konseptia, joka on skandinaavisen nuorekas sekä bistromainen fun-dining kalaravintola.

Ota yhteyttä

Schauman Arkkitehdit luo tyylikkään ja tunnistettavan jäljen.
Olemme kumppani, joka kulkee asiakkaan rinnalla projektin elinkaaren alusta loppuun.

Ota yhteyttä