Talo VS
Talo VS

Talo VS

Sijanti
Pori
Tilaaja
Yksityinen
Toimeksianto

Uudisrakennuksen toteutussuunnittelu

Laajuus

308 kem2

Suunnittelu
2019
Status

Valmistunut

Valokuvat
Esa Kapila

Kohde erottuu uudehkon pientaloalueen muusta rakennuskannasta omaleimaisella massoittelullaan sekä poikkeavalla julkisivuarkkitehtuurillaan.

Suunnittelun pääperiaatteena oli luoda selkeä raja yksityisen piha-alueen ja julkisemman ulkokehän välille. Massoittelun myötä onkin havaittavissa kaksi erilaista aluetta; intiimi atriumpiha sekä avoin pihamaa rakennuksen ulkokehän ympärillä. Valkoinen rapattu jalustakerros jatkuu samassa tasossa sekä asuintalon että autokatosten ja varastorakennusten osalta. Rakennuksen valkoisen jalustan kontrastina toimii massan päälle asettuvat harjakattoiset osat, jotka antavat viitteitä rakennuksen lämpimien tilojen sijainneista. 

Yksityisyyttä sisätiloihin ja atriumpihalle antaa ulkokehän julkisivujen rima-aihe ja pääasialliset oleskelutilat avautuvatkin yksityiselle atriumpihalle.

Vastuusuunnittelija

Kanerva Joonas

Tiimi

Kanerva Joonas Merilä Elina »

Ota yhteyttä

Schauman Arkkitehdit luo tyylikkään ja tunnistettavan jäljen.
Olemme kumppani, joka kulkee asiakkaan rinnalla projektin elinkaaren alusta loppuun.

Ota yhteyttä