Verdandin talo
Verdandin talo

Verdandin talo

Sijanti
Turku, keskusta
Tilaaja
As Oy Turun Verdandi
Toimeksianto

Peruskorjaus, asuntosuunnittelu, ullakon laajennus sisältäen arkkitehti- ja sisustussuunnittelu.

Sisustussuunnittelu konseptitasolta materiaali-, väri- ja kiintokalustesuunnitteluun asti.

Laajuus

4000 kem2 , asuntoja 57 kpl

Suunnittelu
2017-2021
Status

Valmistunut

Yhteistyökumppanit
Reunanen-ark Oy
Valokuvat
Wellu Hämäläinen

Aurakatu 1:ssä sijaitseva vuonna 1898 valmistunut kiinteistö on yksi Turun näyttävimmistä vanhoista rakennuksista. Jo yli 120-vuotias rakennus on kunnostettu kokonaisuudessaan ja palautettu takaisin alkuperäiseen käyttöönsä, asuinrakennukseksi.

Verdandin talon kantavana konseptina oli korkeatasoisen uudisrakentamisen vaatimukset täyttävä arvokiinteistön peruskorjaus. Olemme vastanneet kohteen rakennus- ja sisustussuunnittelusta sekä projektijohdosta, työyhteenliittymämme toisen osapuolen, Reunanen-ark:n hoitaessa pää- sekä julkisivujen ja porrashuoneiden suunnittelun.

Kohteessa on pyritty säästämään mahdollisimman paljon alkuperäisiä rakennusosia ja detaljeja, esimerkiksi kaakeliuuneja ja porrashuoneiden maalauksia. Asuntojakauma painottuu hyvin suuriin asuntokokoihin luoden Verdandista todellisen arvokohteen. Sisustus-, varustus- ja materiaaliratkaisuissa on tehty yksilöllisiä ja korkealaatuisia valintoja, mm. puusepäntyönä alkuperäisen mallin mukaan toteutettu porrashuoneen ulko-ovi, seiniin upotetut postilaatikot, alkuperäisen mukaisiksi restauroidut kaiteet, asuntojen lasikaiteiset tammiportaat sekä komeat liukuovelliset kattoterassit.

Aurakatu 1:ssä sijaitseva vuonna 1898 valmistunut kiinteistö on yksi Turun näyttävimmistä vanhoista rakennuksista. Jo yli 120-vuotias rakennus on kunnostettu kokonaisuudessaan ja palautettu takaisin alkuperäiseen käyttöönsä, asuinrakennukseksi.

Verdandin talon kantavana konseptina oli korkeatasoisen uudisrakentamisen vaatimukset täyttävä arvokiinteistön peruskorjaus. Yli satavuotiaaseen rakennukseen haluttiin luoda historialliseen miljööseen sopivia, varustelultaan moderneja kaupunkikoteja.

Asuntoihin on valittu tyylikkäitä ja pitkäikäisiä väri- ja materiaalikokonaisuuksia, jotka sointuvat ympäristöönsä ja tuovat vanhan rakennuksen luonteen oikeuksiinsa. Kohteessa on pyritty säästämään mahdollisimman paljon alkuperäisiä rakennusosia ja detaljeja; näistä hyviä esimerkkejä ovat B-portaan aulan seinämaalaukset sekä kaakeliuunit, joita palautettiin koristeellisina elementteinä asuntoihin. Korkeat tilat on huoliteltu rakennuksen henkeen kuuluvilla näyttävillä kattoroseteilla ja koristekattolistoilla, jotka tekevät kokonaisuudesta elegantin mennyttä kunnioittaen.

Asuntojakauma painottuu suuriin asuntokokoihin luoden Verdandista todellisen arvokohteen. Sisustus-, varustus- ja materiaaliratkaisuissa on tehty yksilöllisiä ja korkealaatuisia valintoja, mm. puusepäntyönä alkuperäisen mallin mukaan toteutettu porrashuoneen ulko-ovi, seiniin upotetut postilaatikot, alkuperäisen mukaan restauroidut kaiteet, asuntojen lasikaiteiset tammiportaat sekä komeat liukuovelliset kattoterassit.

Ota yhteyttä

Schauman Arkkitehdit luo tyylikkään ja tunnistettavan jäljen.
Olemme kumppani, joka kulkee asiakkaan rinnalla projektin elinkaaren alusta loppuun.

Ota yhteyttä