« »

Porin Karhukortteli

Pori

Karhukortteli toteuttaa alkuperäistä tavoitettaan luoda kokonaan uusi kaupunginosa, jonka toiminnallinen pääpaino on laadukkaassa asumisessa. Uusi, vaiheittain toteutettava korttelikokonaisuus avaa mahdollisuuden asettua asumaan arvopaikalle Kokemäenjoen läheisyyteen, Kirjurinluotoa vastapäätä mutta silti keskustan palvelu- ja kulttuuritarjonnan äärelle.

Alueen rakennukset muodostavat selkeästi tunnistettavan kaupunkikuvallisen kokonaisuuden, jonka identiteetti syntyy kestävistä ja luontevista materiaalivalinnoista, asumismukavuutta lisäävistä suunnitteluratkaisuista sekä tunnistettavasta ja ajattomasta nykyarkkitehtuurin muodonannosta.
Asumista palvelevat ja ainutlaatuisen ympäristön kokemista edesauttavat arvosijainnin lisäksi oikein sijoitetut ja suunnatut huoneistovariaatiot. Mitoitukselliset ja tekniset yksityiskohdat, materiaalivalinnat sekä logistiikan turvallinen toimivuus kadulta kotiin on osa viihtyisää ja lisäarvoa tuottavaa asumiskokemusta.

Korttelikokonaisuuden sijoittuminen kantakaupungin reunalle, urbaanin julkitilan rajapintaan, perustelee kivijalkatoimintojen huolellista huomioonottamista arkkitehtuurin sisällöllisessä muodonannossa. Syntyvät julkitilat ovat luonteva osa asuinkorttelin arkea.

Sijainti: Pori
Asiakas: MVR-Yhtymä Oy
Ohjelma: Uudisrakennus, toteutussuunnittelu
Laajuus: 1380+2682 brm2 (Porin Karhu), 2566+1436 brm2 (Porin Kontio)
Suunnittelu: 2015-
As Oy Porin Karhu, valmistunut 2016
As Oy Porin Kontio, valmistunut 2017
As Oy Porin Otso, rakenteilla
As Oy Porin Mesikämmen, rakenteilla

Porin Karhukortteli

Porin Karhukortteli

Porin Karhukortteli

Porin Karhukortteli