« »

TYKS pysäköintirakennus

TYKS:n uusi pysäköintirakennus on suunniteltu helpottamaan sairaala-alueen paikoitusongelmaa. Rakennuspaikaksi valikoitui haastava Savitehtaankadun ylittävä sijainti, joka on keskeisesti suhteessa Turun läntiseen sisäänajoväylään sekä uuteen T3-sairaalaan.

Rakennuksen omintakeinen julkisivu on toteutettu vaalealla teräsverkolla, jossa on käytetty kahta eri silmäkokoa korostamaan julkisivun ”murtuvan ahtojään" kolmiulotteisuutta.

Sijainti: Kupittaa, Turku
Tilaaja: Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiiri
Ohjelma: Pysäköintirakennus, uudisrakennus
Laajuus: 17 331 brm2
Suunnittelu: Rakennuslupasuunnittelu ja laskenta-aineisto 2017-2018
Status: Valmistunut
Työryhmä: Jari Tschernij, Tuomas Mikkola
Yhteistyökumppanit: Arkkitehtiryhmä Reino Koivula Oy
Kuvat: Wellu Hämäläinen

TYKS pysäköintirakennus

TYKS pysäköintirakennus