« »

Kauppakeskus Hansa

Turku, 2016 - 2019

Schauman Arkkitehdit toteutti Hansakorttelin uudistuksen yhteistyössä Suunnittelutoimisto Amerikka Oy:n kanssa. Hansakorttelin yleisilmettä kohennettiin ja sen sisäisiä yhteyksiä parannettiin. Avainasemassa oli Hansatorille toteutettu mittava ja näyttävä muutostyö. Tavoitteena oli tarjota kuluttajalle entistä miellyttävämpi asiakaskokemus tekemällä Hansakorttelin tiloista viihtyisämpiä ja helppokulkuisempia toiminnallisten parannusten avulla. Uusilla promenadiyhteyksillä edesautetaan asiakasvirran sujuvaa kulkua ja päivitetyt kauppakäytävälinjaukset parantavat myös liiketilojen näkyvyyttä.

Kauppakorttelin yleisilmettä kohennettiin uusien shopfronttien, alakattojen ja lattioiden avulla. Valaistukseen, opasteisiin ja akustiikkaan kiinnitettiin erityisesti huomiota, kuten myös Hansakorttelin esteettömyyden parantamiseen.

Uudistus toi lisäksi mukanaan erinäisia wow-elementtejä, istuskeluryhmiä ja muita kalusteita sekä uudet WC- ja lastenhoitotilat.

Kauppakeskuksen tekniset kokonaisjärjestelmät päivitettiin ilmeuudistuksen yhteydessä. Myös lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmät, jäähdytys, ilmanvaihto, sähköjärjestelmät, palo- ja poistumisjärjestelmät sekä savunpoisto laitettiin uuteen uskoon.

Hanke alkoi kutsukilpailulla syksyllä 2016 ja on edennyt suunnittelun konseptitarkastelusta toteutukseen asti. Työ edistyi vaiheittain niin, että Hansakortteli oli koko toteutuksen ajan asiakkaiden käytössä.

Kauppakeskus Hansa

Kauppakeskus Hansa

Kauppakeskus Hansa