« »

Asunto Jugendlinna

Suunnittelukohde oli yli sata vuotiaan, merkittävällä keskustasijainnilla olevan suojellun arvokiinteistön saneeraus asuinkäyttöön. Suunnittelun lähtökohtana oli rakennuksen ikää ja arkkitehtuuria kunnioittaen tähdätä nuorekkaaseen ja raikkaaseen lopputulokseen. Tavoitteena ja haasteena oli tuoda lämpöä, kodikkuutta, ajan kerroksellisuutta ja elämän tuntua vanhan rakennuksen asuntoon, jossa aivan kaikki irtain on uutta.

Sisustussuunnittelu aloitettiin suunnitteluprojektin lupavaiheen jälkeen, jolloin asunnot olivat täysin raakatilaa pinnoiltaan ja vesipisteiden sekä viemäröintien paikat oli määritelty. Suunnittelimme asuntoon pieniä tilallisia muutoksia kiintokalusteita käyttäen. Suunnitteluun sisältyivät pintamateriaali-, kiintokaluste-, valaistus- ja irtokalustesuunnittelu. Osa irtokalusteista suunniteltiin mittojen mukaan ja teetettiin mittatilaustyönä.
Suunnittelu oli erittäin kokonaisvaltaista. Olimme mukana mm. myös asunnon viherkasvien sekä tekstiilien, mattojen ja verhojen määrittelyssä ja valinnassa.

Suunnittelu ja toteutus: 2016-2017

Valokuvat: Esa Kapila

Asunto Jugendlinna

Asunto Jugendlinna

Asunto Jugendlinna

Asunto Jugendlinna