« »

Ravintola Bassi Turku

Turku

Ravintola Bassi sijaitsee Turun aurajokirannassa, historiallisen Bassin talon toisessa kerroksessa. Ullakolla toimii yökerho Club Bassi.

Bassin talon historia ulottuu aikaan ennen Turun paloa, nykyiseen muotoonsa talon rakennutti apteekkari Erik Julin, ja talon suunnittelusta vastasi arkkitehti Charles Bassi. Talo valmistui vuonna 1829 ja siinä on toiminut apteekin lisäksi muun muassa lelukauppa, kangaskauppa ja rautakauppa. Rakennus on muuttanut olemustaan useaan otteeseen, mutta remontin myötä talosta on löydetty rakenteita, jotka ovat peräisin ajalta ennen Turun paloa 1827.

Suunnittelutyö on ollut kokonaisvaltaista, kattaen hankesuunnittelun, ravintolan konseptisuunnittelun, koko Bassin talon laajennus- ja muutostöiden arkkitehtisuunnittelun sekä tila- ja sisustussuunnittelun. Tiloihin on suunniteltu kiinteiden rakennusosien (kuten portaiden), pintamateriaalien sekä kiintokalusteiden (esim. baaritiskit) lisäksi mittatilaustyönä irtokalusteita ja valaisimia.

Suunnittelun tavoitteena on ollut palauttaa rakennuksen arvokkuus sen aikakautta kunnioittaen ja tämän päivän vaatimukset huomioiden. Remontin yhteydessä tehdyssä väri- ja materiaalitutkimuksessa löydettyjä värejä sekä sapluunakuvioita on hyödynnetty sisätilojen pinnoissa. Kontrastia uuden ja vanhan välillä on haluttu korostaa, tämä näkyy mm. siirryttäessä 2. kerroksessa laajennusosan puolelle, jossa sijaitsevat ravintolan wc-tilat.
Sekä toisessa kerroksessa että ullakolla haluttiin säilyttää tiloille luontaisesti kuuluva tunnelma ja niistä muodostuikin kaksi aivan erilaista kokonaisuutta. Ullakko tummine rouheine pintoineen ja upeine, vanhoine yksityiskohtineen yllättää toisen kerroksen ravintolan valoisan, raikkaan ja koristeellisen tunnelman vastakohtana. Irtokalustevalinnoissa korostetiin ravintolan konseptia, joka on skandinaavisen nuorekas sekä bistromainen fun dining kalaravintola.

Tutustu Helsingin ravintola Bassiin täältä.

Sijainti: Aurajokiranta, Turku
Tilaaja: Svenska Gården, Manu Events Oy
Ohjelma: Peruskorjaus + laajennus, tila- ja sisustussuunnittelu
Laajuus: Noin 595 m2, asiakaspaikkoja 210 kpl
Suunnittelu: Hankesuunnitelma ja konseptisuunnittelu 2016, toteutussuunnittelu 2017-2018
Status: Valmistunut
Työryhmä: Maija Viitala, Laura Kronberg, Niklas Kronberg

Ravintola Bassi Turku

Ravintola Bassi Turku