« »

Villa V

Egnahemshuset med tilläggsbyggnader beläget vid en vacker strandtomt i Hirvensalo, Åbo genomgick en helhetlig förändring både på in- och utsidan. Utgångspunkten för planeringen var att få huset samt gården att avspegla nutid, rena linjer samt en skandinavisk minimalism. Färgtonerna, materialen samt detaljerna följde den minimalistiska. Trapphusets upplysta element av träribbor planerades för att framhäva det höga utrymmet intill trapphuset, binda samman de olika våningarna i huset samt ge en kontrast till det annars minimalistiska yttrycket av interiören.

Inredningplaneringen påbörjades på ett konceptuellt plan och fortgick ända till planering av lös inredning. I inredningsplaneringen hörde planeringen av material, kulörer, fasta möbler, belysning och lös inredning. En del av den lösa inredningen är planerad av oss enligt mått och framställt skräddarsytt just för det här huset. Planeringen var väldigt omfattande, vi var bl.a. med och fastställde och valde bostadens konst, textilier, mattor och gardiner.

Fotografier: Esa Kapila

Villa V

Villa V

Villa V

Villa V

Villa V